duminică, 27 noiembrie 2011

POLITICA SI SECOND HAND

Sunt fan second hand, recunosc, si macar o data pe saptamana le iau la rand cu un entuziasm cel putin egal cu al celor care merg la mall . Evident, ma costa mai putin decat pe ei si, in plus, probabilitatea de-a ma intalni la serviciu, la piata sau in parc cu cineva care poarta aceeasi rochie e infinit mai mica. Nu ca m-ar lovi prea tare o astfel de situatie, doar nu sunt vreun VIP. Ia ganditi-va insa ce dezastru aproape national ar fi daca d-na Udrea ar constata ca poarta azi , la guvern, aceeasi rochie cu stelute ca si d-na Anastase si aceiasi conduri ca d-na Turcanu. Brrr, nici nu vreau sa ma gandesc.
Revenind la magazinele second hand, e clar ca sunt utile-pentru unii reprezinta singura sansa de-a se imbraca si multi oameni asteapta sa apara pe geam anuntul "Orice produs la 1 leu."Sa nu facem o tragedie din asta, ar spune conducatorul nostru suprem, revolutia ne-a adus sansa de-a se deschide si la noi astfel de magazine...Cui nu-i place, e liber sa plece ,dar nici nu stiu ei ce pierd...Sunt convinsa insa ca, daca ar exista cea mai mica sansa sa gasesti la second rochia cu stelute purtata de celebra blonda de pe langa Cotroceni, cineva-nu spui cine,persoana importanta-ar ordona sa le inchida.
Intre second hand si politica exista si alte apropieri si sunt sigura ca nu v-ati gandit la asta.Spalati cu grija si Lenor, calcati atent, ca sa nu ramana nicio cuta, cu petele scoase la curatatoria chimica, din magazinele second ale politicii sunt scosi periodic cam aceiasi oameni, in care noi, chipurile, trebuie sa avem incredere si pe care sa-i alegem sa ne reprezinte. Se dovedeste astfel o data in plus ca totul are, in lume, conotatie deopotriva pozitiva si negativa. Abia astept sa vad daca, reciclat si el peste ani, d-nul ministru I. va mai cita drept proverb versurile din Toparceanu care i se potivesc in parte:"Nu credeam c-o sa mai vii".Se pare ca nu doar scoala romaneasca scoate tampiti...
Mihaela M.